Öppna inlägg

Marknadsafton

Folkkomedin Marknadsafton av Vilhelm Moberg handlar om hemmansägaren Magni, som skall ta med sig hemmadottern Teresia i Hultet till den stora marknaden i Växjö för att köpa fingerringar. När Magnis hushållerska Lovisa, som slitit på gården 12 år med bara lösa förespeglingar om giftemål. får höra talas om detta blir hon ursinnig och kräver pengar av Magnis. Men Teresia kräver plötsligt att få en piga, annars blir det inget äktenskap. Pjäsen hade sitt uruppförande på radion 1929 och Moberg presenterade pjäsen för Dramaten 1931.

"Marknadsafton"Läs mer

Öppna inlägg hans och greta

Hans & Greta

Kappsäcksteatern ger föreställningen "Hans & Greta" - en folksaga med musikinslag på Kastelholms slott. Hans & Gretas familj är fattig och maten inte räcker till. Den elaka styvmodern tvingar fadern att lämna barnen ensamma i skogen. Där går de vilse och stöder på den onda häxan i sitt pepparkakshus.

"Hans & Greta"Läs mer

Öppna inlägg

Omtumlad

Vad händer när bubblan spricker? Omtumlad är en pjäs i två akter om drömmar, förhoppningar och besvikelser. Tre kvinnor träffar på varann i bykstugan och där kommer den ena sanningen fram efter den andra. En stark pjäs med välbalanserad dialog.

"Omtumlad"Läs mer

Rulla till toppen